Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul bagă Polonia în tensiuni politice interne

© Sputnik / Evghenii PanasencoМайя Санду и президент Польши Анджей Дуда
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Schimb de replici la Varșovia pe tema ajutorării militare a regimului Zelenski. Atmosfera tensionată dintre Varșovia și Kiev, din pricina problemei importurilor Agricole, duce la tensiuni între președinte și premier.
BUCUREȘTI, 22 sep -Sputnik. Andrej Duda l-a contrazis pe premierul Morawicki, care a declarat că Polonia va înceta livrarea de armament către Ucraina.
După ce premierul Mateusz Morawiecki a spus miercuri seară că nu va mai exista o aprovizionare cu arme a Ucrainei dinspre Polonia, președintele Andrej Duda a spus că de fapt premierul nu a spus ceea ce a spus.
”Cuvintele lui Mateusz Morawiecki „au fost interpretate în cel mai rău mod posibil… După părerea mea, premierul a vrut să spună că nu vom mai transfera Ucrainei noul armament pe care îl cumpărăm în prezent pe măsură ce modernizăm armata poloneză”, a declarat Duda la postul de televiziune TVN24.
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat miercuri seară că nu mai aprovizionează Kievul cu arme.
„Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la postul privat de televiziune Polsat News.
Fluxul de știri
0