Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Şefii diplomațiilor BRICS pledează pentru o reformă a Consiliului de Securitate al ONU

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaМеждународный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче
Международный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite trebuie să devină mai „democratic, mai reprezentativ și mai eficient”, au declarat șefii diplomațiilor din țările BRICS.
BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik. Potrivit acestora, statele în curs de dezvoltare, inclusiv cele africane, trebuie să aibă un rol mai important în relațiile internaționale, în special în Consiliul de Securitate al ONU.
Consiliul de securitate al ONU trebuie reformat, au susţinut miniștrii de Externe ai țărilor BRICS, reuniţi pe 20 septembrie la New York, pe marginea Adunării Generale a Națiunilor Unite, potrivit Sputnik Africa.
„Miniștrii susțin o reformă globală a ONU, inclusiv a Consiliului său de Securitate, pentru a o face mai democratică, mai reprezentativă și mai eficientă și pentru a crește reprezentativitatea țărilor în curs de dezvoltare în toate categoriile ca membri ai Consiliului”, potrivit comunicatul de presă publicat de diplomația rusă.
Reformat, acest organism executiv al Națiunilor Unite ar putea „răspunde în mod corespunzător provocărilor globale actuale”, potrivit comunicatului de presă.
Cu toate acestea, „rolul central al ONU în sistemul internațional” trebuie menţinut, se adaugă în comunicat.
BRICS este format din cinci state – Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud. În timpul recentului summit al grupului, care a avut loc în august, șase țări noi au fost invitate să li se alăture din 2024: Iran, Argentina, Egipt, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Etiopia.
Fluxul de știri
0