Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Efecte negative pentru Europa

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINIНациональный банк Швейцарии
Национальный банк Швейцарии - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
Avertismentul Băncii Elveției: Efecte negative grave pentru Europa ale conflictului din Ucraina se vor vedea în 1-2 ani
Bruxelles, 22 sep – Sputnik. Conflictul din Ucraina a dus deja la creșterea inflației în Europa, iar consecințele sale pentru economia regiunii vor fi de două ori mai puternice într-unul sau doi ani, potrivit unui studiu al Băncii Naționale Elvețiene.
„Consecințele negative ale războiului vor fi probabil mai grave pe termen mediu și lung. <Peste unul sau doi ani, acest efect va fi probabil de aproximativ două ori mai mare”, a spus autoritatea de reglementare.
Studiul a analizat impactul conflictului asupra economiilor Germaniei, Marii Britanii, Franței, Italiei și Elveției. După cum spune raportul, fără conflict, până la sfârșitul anului 2022, inflația în Europa ar fi mai mică cu 0,2-0,4%, iar PIB-ul ar fi cu 0,1-0,8% mai mare. Situația a lovit puternic economiile Germaniei și Marii Britanii, unde PIB-ul ar fi putut fi cu 0,7% mai mare până la sfârșitul anului trecut.
Fluxul de știri
0