Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dezvăluirile ministrului de Externe maghiar despre UE şi NATO

© Sputnik / OsmatescoPeter Szijjártó
Peter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Peter Szijjártó
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul de externe maghiar spune că aliații UE și NATO au încercat să convingă Ungaria să nu se întâlnească cu reprezentanții Rusiei și Belarusului în timpul Adunării Generale a ONU de la New York
BUCUREŞTI, 22 sep – Sputnik. Aliații UE și NATO au încercat să convingă Ungaria să nu se întâlnească cu reprezentanții Rusiei și Belarusului în timpul Adunării Generale a ONU de la New York, dar Budapesta consideră că un astfel de comportament duce la o fundătură și nu contribuie la căutarea modalităților de rezolvare pașnică a conflictelor, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Relaţiilor Economice Externe maghiarul Peter Szijjártó într-un interviu.
„Văd că colegii și aliații noștri din NATO și Uniunea Europeană nu prea doresc să folosească această adunare generală ca platformă de dialog. Au încercat să ne convingă să nu ne întâlnim cu reprezentanții Rusiei și Belarusului. Dar cred că asta este o fundătură. Dacă nu puteți ajunge la cei cu care avem conflicte și nu puteți discuta despre aceste conflicte, atunci nu vom găsi niciodată o soluție pașnică”, a spus Szijjártó.
Anterior, Szijjártó a declarat că intenționează să se întâlnească cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în a doua jumătate a săptămânii, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, și i-a sfătuit pe colegii săi din Europa de Vest să facă același lucru.
Fluxul de știri
0