Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China vrea unificare pașnică cu Taiwanul și pace în Ucraina

© AFP 2024 / ED JONESХань Чжэн
Хань Чжэн - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2023
Abonare
China a transmis de la tribuna ONU, mesajul său cu privire la criza din Taiwan; unificarea cu Taiwanul este o aspirație a tuturor chinezilor și se va realiza pe căi pașnice.
BUCUREȘTI, 22 sep -Sputnik. Mesajul Beijingului la deschiderea Adunării generale a ONU a fost transmis de vicepreședintele Chinei, Han Zheng. "Nimeni nu ar trebui să subestimeze hotărârea puternică, voinţa fermă şi puterea poporului chinez pentru a garanta suveranitatea şi integritatea sa teritorială", a declarat Zheng.
"Realizarea reunificării complete a Chinei este o aspiraţie a tuturor fiilor şi fiicelor naţiunii chineze", a subliniat vicepreşedintele chinez. "Vom continua să lucrăm pentru reunificarea paşnică cu mare sinceritate şi efort", a mai spus el.
În ce priveşte conflictul din Ucraina, China încearcă să se poziţioneze ca ţară neutră, în pofida sprijinului său declarat pentru Kremlin. Han Zheng a cerut "încetarea ostilităţilor şi reluarea negocierilor de pace" cu privire la Ucraina.
"China sprijină toate eforturile care conduc la o soluţionare paşnică a crizei ucrainene şi este pregătită să continue să joace un rol constructiv" în favoarea păcii, a asigurat el.
Vicepreşedintele chinez s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni cu secretarul de stat american Antony Blinken, un nou efort de a tempera relaţia tumultoasă dintre cele două puteri.
Fluxul de știri
0