Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator: persecuția presei ruse a început încă înainte de operațiunea specială

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaПредседатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков
Председатель комиссии Совета Федерации РФ по информационной политике Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Pușkov: înlăturarea mediilor de informare rusești a început încă în 2013-2014.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Eliminarea presei ruse și persecutarea jurnaliștilor pe criterii profesionale au început încă înainte de operațiunea militară specială, în 2013-2014, a declarat președintele Comisiei pentru politica Informațională a Consiliului Federației, Alexei Pușkov.
"Atunci când se afirmă că situația s-a complicat după declanșarea operațiunii militare speciale, acest lucru nu este adevărat. Eliminarea presei ruse și persecutarea practic pe criterii profesionale a jurnaliștilor care au colaborat cu mass-media rusă sau a jurnaliştilor ruși care lucrează în străinătate, au început încă în 2013-2014”, a spus Pușkov la forumul ”Toată Rusia – 2023”.
Potrivit lui, el știe foarte bine acest lucru, deoarece în acea perioadă conducea delegația Federației Ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
„Noi eram nevoiți să atragem în permanență atenția Consiliului Europei, la care participat în deplină măsură, asupra încălcării drepturilor jurnaliștilor și în Ucraina, și în Moldova, și în Țările Baltice. În Moldova, deja atunci a început eliminarea posturilor de televiziune rusești”, a răspuns Pușkov.
Cel de-al douăzeci și șaptelea forum al jurnalismului modern „Toată Rusia-2023” și-a început activitatea la Soci, la el participă jurnalişti din regiunile Rusiei. După cum a relatat pentru RIA Novosti președintele Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, Vladimir Soloviov, forumul a întrunit anul acesta peste o mie de participanți. Soloviov a menționat de asemenea că formatul evenimentului se modifică, devine mai pragmatic.
Fluxul de știri
0