Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a acceptat invitația lui Xi de a vizita China în octombrie

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с председателем КНР Си Цзиньпином
Встреча президента РФ В. Путина с председателем КНР Си Цзиньпином - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a acceptat invitația omologului său chinez, Xi Jinping, de a vizita țara asiatică în octombrie.
BUCUREŞTI, 21 sept – Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a acceptat invitația omologului său chinez, Xi Jinping, de a vizita țara asiatică în octombrie, în cadrul Forumului „Un drum, o centură” pentru cooperare internațională.
„Desigur, am acceptat cu bucurie invitația președintelui chinez de a vizita China în octombrie a acestui an în cadrul unui eveniment care promovează ideea președintelui Xi Jinping, care a dobândit deja un brand internațional, "O centură, un drum"”, a declarat Putin la o întâlnire cu ministrul chinez de Externe Wang Yi.
De asemenea, președintele rus a declarat că Rusia și China împărtășesc aceeaşi poziţie în privinţa creării unei lumi multipolare, lucru confirmat de ultima vizită a liderului chinez Xi Jinping în Rusia.
„[Vizita] a oferit un impuls dezvoltării legăturilor bilaterale. Acest lucru are legătură cu afacerile internaționale. Vorbim aici dintr-o poziție unificată, care are în vedere formarea unei lumi multipolare și nu au unei lumi bazate pe reguli pe care nimeni nu le-a văzut, care se schimbă în fiecare zi în funcţie de factori externi”, a subliniat Putin, potrivit Sputnik.
În același timp, China este pregătită să continue consolidarea cooperării cu Rusia în domeniul afacerilor, coordonarea în lume și protejarea intereselor comune, a subliniat ministrul chinez de Externe.
Lumea modernă se confruntă cu schimbări tectonice, iar în contextul unei situații internaționale în schimbare, turbulente, procesul trecerii către o lume multipolară se desfășoară într-un ritm accelerat și există o tendință către anti-globalizare, a adăugat ministrul.
Rusia și China, în calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, fac eforturi pentru pace şi dezvoltare și au o responsabilitate specială pentru menținerea stabilității strategice în lume, a adăugat ministrul chinez.
De asemenea, Wang l-a informat pe Putin cu privire la discuțiile sale cu secretarul Consiliului de Securitate din Rusia, Nikolai Patruşev și cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Am ajuns la o serie de acorduri importante”, a spus ministrul.
În perioada 18-21 septembrie, Rusia găzduiește a 18-a rundă a consultărilor dintre Rusia şi China pentru securitate strategică, cu participarea ministrului chinez de Externe, Wang Yi.
La începutul acestui an, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au avut a 40-a întâlnire, în timpul vizitei liderului chinez în Rusia în perioada 20-22 martie.
Fluxul de știri
0