Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Siriei vizitează China la invitația omologului său

© AP Photo / Syrian Presidency FacebookSyrian President Bashar Assad speaks to dozens of Syrian diplomats, in Damascus, Syria (File)
Syrian President Bashar Assad speaks to dozens of Syrian diplomats, in Damascus, Syria (File) - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Se construiește noua ordine mondială. Președintele Siriei, Bashar Assad pleacă în vizită oficială în China, la invitația omologului său chinez, președintele Xi.
BUCUREȘTI, 21 sep -Sputnik. Președintele sirian Bashar Assad a redevenit ”lider frecventabil” după 12 ani de război civil susținut contra lui de către Ocidentul colectiv, dar și după ce același Vest încercase izolarea sa politică.
China va juca un rol important în reconstrucția Siriei, care se așteaptă să coste zeci de miliarde de dolari. De altfel Siria este și parte a mai multor parteneriate economice cu China..
China și Federația Rusă au fost principalii susținători ai președintelui Assad și ai regimului său în această perioadă de timp. China s-a implicat în negocierile de împăcare și reintegrare a Siriei în structurile inter-statale ale lumii arabe. De altfel, China s-a implicat și în acordul istoric dintre Arabia Saudită și Iran.
Assad va pleca în China cu o delegație de nivel înalt pentru consolidarea parteneriatelor pe mai multe planuri,
Встреча президента РФ В. Путина с президентом Сирии Б. Асадом - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2023
Internațional
Assad a vorbit despre relațiile cu Rusia și Iran
Fluxul de știri
0