Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guvernul polonez: nu mai dăm arme Ucrainei

© Sputnik / Alieksiej Witwickij / Accesați arhiva multimediaMateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Relațiile dintre Polonia și Ucraina cunosc o rapidă degenerare. Chestiunea importurilor agricole duce la prăbușirea și altor sectoare de cooperare dintre cele două state. Acum Polonia își retrage susținerea militară.
BUCUREȘTI, 21 sep -Sputnik. Polonia nu va mai furniza armament Ucrainei. Tensiunile dintre Kiev și Varșovia au ajuns la un nivel atât de ridicat, încât regimul Zelenski se poate ”lăuda” că a pierdut un aliat important.
"Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la postul privat de televiziune Polsat News.
"Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, şi asta într-un timp foarte scurt", a explicat el.
Premierul nu a precizat când Polonia, unul dintre cei mai mari furnizori de arme ai Ucrainei, a încetat să le furnizeze şi nici dacă acest lucru are vreo legătură cu conflictul privind cerealele ucrainene, Varşovia interzicând importul lor pentru a proteja interesele fermierilor săi.
Fluxul de știri
0