Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară

© Sputnik / OsmatescoПресс-конференция партии „Renaștere - Возрождение”
Пресс-конференция партии „Renaștere - Возрождение” - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, pentru care PG a cerut ridicarea imunității parlamnetare nu s-au prezentat la ședința Comisiei juridice, numiri și imunități.
CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Deputații Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară. Aleșii poporului au aprobat astăzi cele două cereri depuse în acest sens de către Procurorul general interimar, Ion Munteanu. Decizia a fost susținută cu votul a 58 de deputați,
Cererile se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Irina Lozovan. Potrivit Procurorului general interimar, Ion Munteanu, cauzele penale au fost inițiate pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul Penal, inclusiv acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat și spălarea banilor în proporții deosebit de mari.
Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, Procurorul general poate cere Legislativului ridicarea imunității acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată.
Fluxul de știri
0