Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bancă majoră emite un avertisment privind economia germană

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2023
Abonare
Germania continuă să se confrunte cu provocări în sectorul producției, fiind afectată semnificativ de costurile mai mari la energie.
BUCUREŞTI, 21 sept – Sputnik. Germania continuă să se confrunte cu provocări în sectorul producției, fiind afectată semnificativ de costurile mai mari la energie, a declarat marți, pentru CNBC, economistul de la Goldman Sachs Peter Oppenheimer.
Cea mai mare economie a UE a intrat oficial într-o recesiune tehnică în primul trimestru al anului, în contextul în care creșterea PIB-ului a fost revizuită de la zero la -0,3%. Bundesbank a anunțat luni că este posibil ca economia să se micșoreze în acest trimestru din cauza consumului lent din sectorul privat și a slăbirii tot mai accentuate a industriei.
„Situația dificilă cu care se confruntă economia în acest moment este cauzată de o serie de factori. Nu este o recesiune profundă, dar, în mod clar, a fost lovită de răsturnări evidente”, a spus Oppenheimer, care este șeful cercetării macro EMEA la Goldman Sachs.
În același timp, Oppenheimer a sugerat câțiva factori pozitivi pentru Germania, menționând că „piața de capitaluri proprii s-a menținut destul de bine și există câteva aspecte pozitive, cred, în ceea ce privește activitatea în economie”.
De asemenea, a subliniat „oportunități” pentru companiile germane mici și mijlocii, cunoscute sub numele de Mittelstand.
„Pe termen scurt, putemvedea o revenire în [indicele]DAX, precum şio gamă mai largă de active legate de China”, a precizatGoldman Sachs separat într-un comunicat, potrivit RT. Cu toate acestea, a avertizat că comerțul cu China poate să nu ofere un impuls atât de marepe cât era de așteptat.
„Mergând mai departe, orice creștere a tensiunilor geopolitice sau reducere a comerțului mondial împiedică redresarea economiei germane”, s-a mai menţionat în comunicat, citat de CNBC.
Fluxul de știri
0