România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

SUA investește sute de milioane de dolari în baze în România

© AP Photo / Vadim GhirdaАмериканская военная база в Девеселу
Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Armata americană a finalizat o investiție de 34 de milioane de dolari la baza militară de la Câmpia Turzii. Informația a fost anunțată chiar de către armata americană
BUCUREȘTI, 20 sep -Sputnik.Oficialii militari americani au marcat, marți, finalizarea unei modernizări de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, unde se cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari pentru inițiative care vizează extinderea desfășurării forțelor aeriene americane în sud-estul Europei, transmite Stras and Stripes, citată de Rador Radio România.
Lucrările de la Baza Aeriană 71, cunoscută și sub numele de Câmpia Turzii, includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și zonă de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei SUA.
Inițiativele de la Câmpia Turzii fac parte dintr-un program mai amplu de construcție la bază, care presupune alte nouă proiecte și depășește în total 100 de milioane de dolari.
Alte 220 de milioane de dolari pentru construcție sunt destinate altor facilități din România, inclusiv unui teren de antrenament de la Cincu și de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, care servește ca principal centru al armatei americane în România.
Pe lângă avioanele de luptă, Forțele Aeriene ridică în mod curent și drone MQ-9 Reaper de la Câmpia Turzii.
Fluxul de știri
0