Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Diplomat UE despre un ministru ucrainean: ”Omul era beat?”

© AP Photo / Efrem LukatskyDrapelul Ucrainei, Kiev
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În UE, ministrul adjunct al Economiei al Ucrainei Taras Kachka a fost suspectat că ar fi beat după ce a anunțat un plan de a începe procesul de depunere a unei plângeri la OMC din cauza interzicerii importului de cereale ucrainene de către Polonia, Ungaria și Slovacia.
BUCUREŞTI, 20 sep – Sputnik. Politico citează cuvintele unuia dintre diplomații UE după ce ministrul ucrainean Taras Kachka a remarcat că Uniunea Europeană nu este pregătită pentru „formulări clare” de la Kiev: ”Omul era beat?”
În același timp, subliniază Politico, alți diplomați au certat în privat Polonia pentru că „aruncă Ucraina sub autobuz”. Un diplomat, de exemplu, consideră că Comisia Europeană „poate ar trebui să dea în judecată” Polonia, Ungaria și Slovacia pentru încălcarea regulilor pieței interne. „Această decizie (a celor trei țări) subminează întreaga unitate a UE față de Ucraina”, a adăugat el.
Pe 15 septembrie, Comisia Europeană a decis să nu extindă restricțiile la importul a patru tipuri de produse agricole ucrainene în mai multe țări de la granița UE. După aceasta, autoritățile din Slovacia, Ungaria și Polonia au anunțat că prelungesc interdicția în mod unilateral. Ucraina a răspuns depunând o plângere la OMC împotriva acestor țări, iar ministrul economiei, Taras Kachka, a declarat că autoritățile ar putea impune și sancțiuni de represalii și ar putea interzice importul de fructe și legume din Polonia.
Fluxul de știri
0