Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Coordonarea Rusia-China, importantă pe fondul campaniei de izolare din partea Occidentului

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2023
Abonare
Intensificarea mai departe a coordonării între Rusia şi China este deosebit de importantă pe fondul campaniei din partea Occidentului de descurajare a Moscovei și Beijingului.
BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Intensificarea mai departe a coordonării între Rusia şi China este deosebit de importantă pe fondul campaniei din partea Occidentului de descurajare a Moscovei și Beijingului, a declarat marți secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev.
„În contextul campaniei lansate de Occidentul colectiv pentru dubla izolare a Rusiei și Chinei, intensificarea mai departe a coordonării și interacțiunii dintre Rusia şi China pe arena internațională este de o importanță deosebită. În acest context, doresc să confirm sprijinul nostru continuu pentru Beijing în chestiuni legate deTaiwan, Xinjiang, Tibet și Hong Kong, care sunt folosite de Occident pentru a discredita China”, a declarat Patruşev la o întâlnire cu ministrul chinez de Externe Wang Yi, potrivit Sputnik Internaţional.
Este important ca abordările din partea Rusiei și a Chinei cu privire la problemele fundamentale ale ordinii mondiale moderne să fie apropiate, a mai spus oficialul.
„Este important ca abordările din partea Rusiei și Chinei cu privire la problemele fundamentale ale ordinii mondiale moderne și la problemele internaționale cheie să coincidă sau să fie apropiate. Inclusiv în ceea ce privește principiul fundamental al securității egale și indivizibile, dorința de a-și apăra propriile interese naționale și o cale independentă de dezvoltare”, a subliniat Patruşev.
Rusia așteaptă cu nerăbdare negocierile bilaterale detaliate între președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping, care vor avea loc la Beijing în octombrie, ca parte a Forumului „O centură, un drum” pentru Cooperarea Internațională, a adăugat oficialul rus.
Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a sosit în Rusia pentru a participa, în perioada 18-21 septembrie, la a 18-a rundă de consultări strategice China-Rusia legate de securitate.
Luni, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ministrul chinez de externe, Wang Yi, au discutat despre conflictul din Ucraina, s-au informat reciproc cu privire la conținutul discuțiilor cu liderul nord-coreean Kim Jong-un și consilierul prezidențial al SUA pentru securitate națională, John Sullivan.
Fluxul de știri
0