Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Branduri de îmbrăcăminte cunoscute din SUA se întorc în Rusia sub alte nume

© Sputnik / Miroslav RotariВыставка "Сделано в Молдове"
Выставка Сделано в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2023
Abonare
Magazinele mărcilor de îmbrăcăminte din SUA Tommy Hilfiger și Calvin Klein s-ar putea redeschide în Rusia în acest an sub nume noi.
BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Magazinele mărcilor de îmbrăcăminte din SUA Tommy Hilfiger și Calvin Klein s-ar putea redeschide în Rusia în acest an sub nume noi, potrivit lui Pavel Liulin, vicepreședintele Uniunii ruseşti a Centrelor comerciale.
Liulin a declarat luni că discuțiile cu privire la vânzarea lanțului de magazine sunt în desfășurare încă de când PVH Corp., compania-mamă a brandurilor americane, şi-a predat operațiunile pe piața rusească către managementul local, la mijlocul lunii august. Această entitate înregistrată local, care a fost rebranduită ca „Retail Excellence”, urmează să supravegheze operațiunile pentru peste 150 de puncte de vânzare din țară, după cum a relatat ziarul Kommersant săptămâna trecută.
„Sortimentul magazinelor se va baza pe mărfuri de la mărcile Tommy Hilfiger și Calvin Klein, acestea fiind incluse pe lista importurilor paralele. Este puțin probabil ca prețurile să fie ajustate în mod semnificativ mai mult decât prin inflație”, a explicat Liulin, potrivit RT.
De asemenea, el a menționat că un magazin Tommy Hilfiger funcționează deja în centrul comercial AviaPark din Moscova, fără logo-ul mărcii.
PVH s-a alăturat altor firme occidentale într-un exod de pe piața rusească anul trecut din cauza sancțiunilor impuse împotriva Moscovei. La sfârșitul lunii februarie 2022, compania a anunțat suspendarea operațiunilor comerciale și, mai târziu, închiderea magazinelor sale din țară.
În urma plecării acestor companii din țară, Rusia a trebuit să treacă la importuri paralele de mărfuri de pe piețele occidentale și să exploreze oportunități pe piețele non-occidentale. În consecință, mărcile din Turcia, China, India și alte ţări prietenoase și-au sporit prezența în Rusia.
Fluxul de știri
0