România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Guvernul român prins între a mulțumi Kievul sau pe agricultorii

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2023
Abonare
Fermierii români sunt nemulțumiți de acordul pe tema cerealelor ucrainene. Aceștia spun că, în ciuda asigurărilor guvernului, cerealele ucrainene vor ajunge în România neîngrădite prin intermediari din Republica Moldova.
BUCUREȘTI, 20 sep -Sputnik. Dorința guvernului României de a face pe plac regimului de la Kiev în schimbul unor mici acorduri și promisiuni, nu este și pe placul producătorilor și procesatorilor de produse agricole din România, care atrag atenția că produsele ucrainene se vor ”strecura” foarte repede, dezechilibrând piața românească.
Importurile de cereale din Ucraina, criticate de fermierii români pe motiv că le scad preţurile şi îi lasă fără clienţi, ar putea deveni mai restrictive, transmit autoritățile guvernamentale românești.
Ministerul Agriculturii dă asigurări că a ajuns la un acord cu partea ucraineană, astfel încât doar producătorii şi procesatorii licenţiaţi să mai aducă grâne din ţara vecină şi doar pentru completarea stocurilor.
Comercianţii de cereale susţin însă că iniţiativa ar putea aduce probleme logistice, iar cei mai afectaţi vor fi tot producătorii şi procesatorii.
Fluxul de știri
0