Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA încearcă să își consolideze influența în Republica Moldova

© Public Domain / Flickr / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 17.08.2023
Заседание парламента Молдовы 17.08.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
SUA încearcă să își consolideze softpower-ul din Republica Moldova, sub pretextul combaterii „fake news” și ”manipulării informaționale externe”.
BUCUREȘTI, 19 sep -Sputnik. Republica Moldova și Statele Unite ale Americii au semnat un Memorandum de înțelegere privind contracararea manipulării informaționale externe. Documentul a fost semnat luni de Emisarul Special și Coordonatorul Centrului de Angajament Global al Departamentului de Stat (GEC), James Rubin, și Secretarul General al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, Artur Mija, transmite MOLDPRES.
„Statele Unite ale Americii sunt mândre să încheie un parteneriat oficial cu Republica Moldova în vederea contracarării manipulării informaționale externe. Împreună, ne angajăm să colaborăm pentru a consolida reziliența și a reduce impactul manipulării informaționale externe”, a anunțat Ambasada SUA la Chișinău.
Emisarul Special și Coordonatorul Centrului de Angajament Global al Departamentului de Stat (GEC), James Rubin efectuează o vizită oficială în Republica Moldova.
Fluxul de știri
0