Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia efectuează exerciții militare pentru protejarea rutei Mării Nordului

© Photo : Пресс-служба Северного флота / Accesați arhiva multimediaExerciții militare ale Flotei Ruse de Nord în Marea Barenț
Exerciții militare ale Flotei Ruse de Nord  în Marea Barenț - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Exerciții militare ale Flotei Ruse de Nord în Marea Barenț
Abonare
Exerciții militare pentru protejarea rutei Mării Nordului sunt organizate în nord-estul Rusiei, sub conducerea comandantului-șef al Marinei, a declarat luni Ministerul rus al Apărării.
BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. „Exerciții [militare] pentru protejarea rutei Mării Nordului au loc în nord-estul Rusiei, sub conducerea comandantului-șef al Marinei”, amiralul Nikolai Evmenov, a declarat ministerul într-un comunicat, potrivit Sputnik.
Exercițiile se desfășoară în apele mărilor Chukchi și Bering, precum și în peninsula Chukotka, a menţionat ministerul, care a adăugat că în exerciții sunt implicaţi aproximativ 10.000 de militari ruși și peste 50 de unități de echipamente militare ale flotei Pacificului.
Prima etapă a exerciţiilor este un exercițiu de luptă pentru a învinge un grup de nave în partea de nord-est a Mării Bering. Manevrele includ foc de rachete și artilerie, exerciţii de apărare împotriva forțelor de aterizare și un marș de-a lungul coastei arctice.
„Toate etapele exercițiilor sunt de natură defensivă și au scopul instruirii forțelor și trupelor pentru operațiuni la granițele de nord-est ale Rusiei”, se arată în comunicat.
Fluxul de știri
0