Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Dialogul dintre Moscova și Beijing va contribui la stabilizarea ordinii mondiale

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
Global Times: dialogul dintre Rusia și China va contribui la stabilizarea ordinii mondiale
CHIȘINĂU, 19 sep - Sputnik. Dialogul strategic dintre China și Rusia nu numai că va determina direcția de dezvoltare a interacțiunii lor în viitorul apropiat, ci va contribui și la stabilizarea ordinii mondiale, potrivit experților, a căror opinie este citată de ziarul de stat chinez Global Times . .
Consultările ruso-chineze privind securitatea strategică vor avea loc marți la Moscova, a informat anterior serviciul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei. Acestea vor fi susținute de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev , și de ministrul chinez de externe Wang Yi, cu participarea reprezentanților ministerelor și departamentelor celor două țări.
Potrivit lui Li Haidong, profesor la Universitatea de Afaceri Externe din China din Beijing, canalul strategic este vital pentru menținerea interacțiunilor fluide, la nivel înalt între Moscova și Beijing și este, de asemenea, esențial pentru a determina direcția specifică a interacțiunii chino-ruse pentru restul anului.
Li Haidong a remarcat că într-un moment în care securitatea globală și condițiile economice se află la o răscruce de drumuri, „China și Rusia trebuie să lucreze împreună pentru a spori rolul central al ONU în problemele de securitate globală și să joace un rol constructiv în restabilirea securității în Asia-Pacific . regiune și regiunea europeană, care pot fi realizate doar printr-o cooperare coordonată.”
„În condițiile în care există contradicții în relațiile dintre China și Statele Unite și Rusia și Statele Unite, dialogul strategic dintre China și Rusia contribuie la stabilizarea ordinii mondiale”, citează publicația cuvintele unui cercetător junior la Institutul pentru Studiul Rusiei, Europei de Est și Asiei Centrale al Academiei Chineze de Științe Sociale Zhang Hong.
Expertul a subliniat că cooperarea chino-rusă nu este îndreptată împotriva niciunui terț și nu este de natură confruntatoare.
Fluxul de știri
0