România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Austriecii de la OMV dau în judecată România

© AFP 2024 / JOE KLAMARAn areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna
An areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
Până să dea România pe austrieci în judecată, pentru a cere despăgubiri în urma tergiversării aderării la zona Schengen, statul român s-a trezit dat el în judecată de către austrieci.
BUCUREȘTI, 19 sep -Sputnik. Compania OMV a dat în judecată statul român din pricina clauzei de preemțiune din legea offshore, privind vânzarea gazelor din Marea Neagră.
Compania a cerut guvernului României modificarea legii, care obligă pe austrieci să vândă gazele prioritar României, care are și dreptul de a restricționa vânzările.
România preferă să joace însă cartea politică, încercând să obțină prin negocierile cu OMV ridicarea veto-ului Austriei în ceea ce privește aderarea la zona Schengen.
Premierul Marcel Ciolacu a transmis reprezentanților companiei austriece că ”este un subiect legitim”, dar că în acest moment nu poate discuta despre nici o modificare a legii offshore ”din cauza climatului creat de cancelarul austriac Karl Nehammer prin veto-ul față de intrarea României în Schengen”. De asemenea, Ciolacu a cerut retragerea plângerii făcute de austriecii de la OMV la Curtea de Arbitraj de la Paris.
Fluxul de știri
0