Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Poliției de Frontieră este bănuit de neglijență în serviciu

© Sputnik / Rodion ProcaRosian Vasiloi
Rosian Vasiloi - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Șeful Poliției de Frontieră anunță că a informat conducerea Ministerul Afacerilor Interne despre faptul că este suspectat în calitate de bănuit într-un dosar penal.
CHIȘINĂU, 18 septembrie – Sputnik. Șeful IGPF, Rosian Vasiloi, a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care anunță despre faptul că are statutul de bănuit într-un dosar penal intetat de procurori în cazul tragediei din 30 iunie 2023 de la Aeroportul Internațional Chișinău.
El susține că l-a informat despre această situație pe ministrul de interne, Adrian Efros și că își va lua concediu neplătit pe o perioadă de peste 30 de zile.
„În calitate de conducător al instituției și având demnitatea de ofițer, cred cu tărie că este esențial să contribui ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze urmărirea penală, pentru a clarifica toate circumstanțele cauzei penale și acuzațiile aduse. De aceea, în semn de respect față de instituția pe care o conduc și față de cetățenii Republicii Moldova, voi prezenta un raport și voi solicita acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile”, este menționat în mesajul transmis pe rețelele de socializare.
Potrivit acestuia, procurorul „nu a considerat necesar să-l destituie din funcție” în timpul anchetei.
Vasiloi menționează că se angajează să coopereze în totalitate cu organul de urmărire penală, astfel încât „adevărul să fie stabilit”.
Amintim că, un angajat al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Munteanu, și un agent de securitate aeroportuară al Serviciului Securității Statului Rezervă, locotenent-colonel (r) Igor Ciofu, au murit vineri, 30 iunie a.c., pe Aeroportul Internațional Chișinău, în urma un atac armat săvârșit de un cetățean al Tadjikistanului, Rustam Ashurov, după ce, în acea zi, i s-a interzis intrarea în țară.
În timpul operațiunii de arestare, Ashurov a primit numeroase răni prin împușcătură fiind internat în stare gravă la spital, după care peste câteva zile a decedat.
Fluxul de știri
0