Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Economia Rusiei şi-a revenit, țara a rezistat la presiunea sancțiunilor

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Vladimir Putin
Abonare
Economia rusească și-a revenit, iar țara a rezistat cu succes presiunii sancțiunilor, a declarat luni președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik.„În general, putem spune că economia rusească s-a redresat. Am rezistat presiunilor externe total fără precedent, sancțiunilor dure ale unor elite conducătoare ale așa-numitului bloc occidental, ale unor elite conducătoare din anumite țări, pe care le numim neprietenoase”, a declarat Putin la o întâlnire cu privire la planificarea bugetului federal pentru 2024, potrivit Sputnik Internaţional.
Mai mult, creșterea PIB-ului Rusiei se poate ridica la 2,5-2,8% până la sfârșitul anului, a subliniat președintele.
„Inițial, unele cifre negative au fost prognozate pentru noi, dar ulterior prognoza a fost corectată și s-a aşteptat [creșterea PIB-ului] cu 1,2%, dar, de fapt, am depășit deja acest nivel, iar până la sfârșitul anului, creșterea PIB-ului poate atinge 2,5%, chiar și mai mult - 2,8%”, a menționat Putin.
PIB-ul țării a atins nivelul din 2021, iar acum este important să se creeze condițiile pentru o dezvoltare stabilă pe termen lung, a adăugat președintele.
În plus, veniturile din petrol și gaze ale Rusiei în iulie-august au revenit la nivelul anului trecut, în timp ce veniturile din alte surse decât cele petroliere și de gaze au depășit în mod semnificativ cifrele de anul trecut, potrivit președintelui.
„Este important că veniturile în afara celor din petrol și gaze sunt semnificativ mai mari decât cifrele de anul trecut. Pe lângă aceasta, veniturile bugetare din petrol și gaze în iulie-august au revenit aproximativ la nivelul anului trecut şi continuă să existe o creștere activă, având în vedere situația de pe piaţa mondială”, a lămurit Putin.
Fluxul de știri
0