Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia se opune aderării Ucrainei la UE

© AFP 2024 / KENZO TRIBOUILLARDRobert Telus
Robert Telus - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Polonia nu va fi de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană decât dacă se rezolvă problema exporturilor de cereale
BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik Polonia nu va fi de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană decât dacă se rezolvă problema exporturilor de cereale. Acest lucru a fost declarat de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Poloniei, Robert Telus.
„Conform principiului care există în acest moment, agricultura poloneză nu va depăși niciodată agricultura ucraineană. Sunt câteva sute de mii de ferme acolo. Aceasta este o agricultură complet diferită, motiv pentru care poziția noastră este atât de strictă”, a spus el.
Și în România, premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că va cere miniştrilor Agriculturii şi Economiei un ordin comun ca pe o perioadă de 30 de zile să se prelungească interdicţia importului de cereale ucrainene, el arătând că aşteaptă de la premierul Ucrainei o propunere de licenţiere, după ce Comisia Europeană a solicitat să se vină cu un sistem de licenţiere în ceea ce priveşte exportul de cereale în statele din UE. Şeful Executivului a precizat că de când Comisia a luat decizia de a nu se mai prelungi interdicţia, niciun kilogram de grâu sau altceva nu a fost importat în România.
Fluxul de știri
0