Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cerealele ucrainene: UE vrea atitudine constructivă

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaRecoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă
Recoltarea cerealelor în regiunea Novosibirsk, Federația Rusă - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Europeană a făcut duminică un apel către Polonia, Ungaria şi Slovacia să adopte o atitudine constructivă, după ce aceste state au anunţat că vor continua să interzică importurile de cereale ucrainene, în pofida deciziei CE de a pune capăt restricţiilor.
BUCUREȘTI, 18 sep -Sputnik. Comisia Europeană a cerut statelor est-europene care au refuzat să se supună directivei Bruxellesului, să găsească totuși soluții de compromis, fără să menționeze explicit despre ce compromis ar fi vorba.
"Suntem conştienţi de anunţurile unor state membre cu privire la măsuri unilaterale. Ceea ce este important acum este ca toate ţările să lucreze în spirit de compromis şi cu o atitudine constructivă", a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului comunitar.
În luna mai a acestui an, Uniunea Europeană a intervenit pentru a împiedica acţiunile unilaterale ale ţărilor membre şi a impus propriul său embargou cu privire la importurile din Ucraina în ţările vecine. Conform restricţiilor introduse de Bruxelles, Ucrainei i s-a permis să exporte produse agricole prin cele cinci ţări membre UE din Europa de Est, cu condiţia ca aceste produse să fie vândute în altă parte.
"Acum, preocuparea noastră este să punem la punct, şi să facem să funcţioneze noul sistem pe care l-am anunţat", a precizat purtătoarea de cuvânt a Comisiei, adăugând că luni va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii tuturor ţărilor UE interesate de acest dosar, ceea ce va oferi o oportunitate pentru noi discuţii.
Fluxul de știri
0