Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU: multe probleme, puține așteptări

© Photo : UN Photo/Rick BajornasЗаседание Генеральной Ассамблеи ООН в ознаменование отмены рабства и трансатлантической работорговли (21 ноября 2018). Нью-Йорк
Заседание Генеральной Ассамблеи ООН в ознаменование отмены рабства и трансатлантической работорговли (21 ноября 2018). Нью-Йорк - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Începe la New York a 78-a sesiune a a Adunării Generale a ONU, într-un context politic internațional tot mai tensionat și într-un moment în care relevanța organizației internaționale este tot mai mult pusă în discuție.
BUCUREȘTI, 19 sep -Sputnik. Sesiunea Adunării Generale a ONU din 2023 stă sub semnul regândirii lumii de la tranziția dinspre un globalism unipolar, controlat de SUA, spre un globalism multipolar.
Deși sunt așteptări legate de rezultatele acestei sesiuni, acestea sunt minore față de contextul actual, în care lumea este tot mai mult multipolarizată și încrederea statelor în capacitatea ONU de a oferi soluții sau o platformă de dialog sunt scăzute.
Un moment cheie al evenimentului va fi venirea lui Zelenski la New York, în cadrul unui efort de ”captatio benevolentiae”, mai ales în contextul în care bună parte din comunitatea internațională, mai puțin ”Occidentul colectiv”, nu este favorabilă regimului său și creșterii susținerii pentru războiul din Ucraina.
Tema cheie a sesiunii va fi însă cea a dezvoltării durabile, temă ce vizează tocmai acea parte a lumii slab dezvoltată economic sau mediu dezvoltată, tot mai puternic afectată atât de instabilitatea globală, cât și de ambițiile ecologiste ale „Occidentului colectiv”.
Fluxul de știri
0