Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un trimis special al SUA va discuta problemele combaterii dezinformarii în Moldova

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗдание Госдепартамента США в Вашингтоне
Здание Госдепартамента США в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
Invitatul din Statele Unite intenționează să se întâlnească la Chișinău cu reprezentanți ai societății civile și ai presei.
CHIȘINĂU, 17 septembrie – Sputnik. Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA, coordonatorul Centrului pentru Angajament Global, James Rubin, va vizita Moldova și Letonia în perioada 18-21 septembrie pentru a consolida parteneriatul bilateral în lupta împotriva dezinformarii, transmite serviciul de presă al Departamentului de Stat.
„El va discuta despre eforturile actuale ale Rusiei de a folosi dezinformarea pentru a submina democrația și securitatea națională, despre modul în care jucători precum China amplifică dezinformarea Kremlinului și despre modul în care țările noastre pot contracara colectiv amenințările din spațiul informațional”, notează raportul.
Se precizează că Rubin se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile și ai presei independente „pentru a discuta rolul lor în contracararea manipulării informațiilor de către statele străine”.
Fluxul de știri
0