România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România pierde bătălia cu drogurile

© Photo : Poliția Republicii Moldova droguri cu dacii
 droguri cu dacii  - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
Evident, neglijență, neinteres și poate complicitate: în portul Constanța nu s-a făcut nicio captură de droguri din...2021.
BUCUREȘTI, 17 sep -Sputnik. Deși România se confruntă cu probleme tot mai mari cu privire la consumul de droguri, autoritățile sunt impotente în a rezolva problema de la rădăcină: traficul de stupefiante.
În Portul Constanța nu a mai fost depistată nicio captură de droguri începând din anul 2021, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul General de Poliție pentru G4Media, deși cel mai recent raport privind drogurile la nivelul Uniunii Europene, publicat în iunie de Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (EMCDDA), arată că rețelele de traficanți vizează tot mai des porturile mai mici din spațiul comunitar.
În total, din anul 2000 până în prezent, autoritățile au confiscat doar 20 tone de droguri în Portul Constanța, arată o analiză IGPR.
Spre comparație, în Portul Rotterdam au fost confiscate 70 de tone de cocaină doar în anul 2021, iar în august 2023 vameșii au depistat 8 tone de cocaină.
În portul Anvers din Belgia, au fost capturate 110 tone de droguri doar în 2022.
Fluxul de știri
0