România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România, în urma Republicii Moldova în ceea ce privește calitatea drumurilor

© Sputnik / Rodion ProcaBulboaca, Anenii Noi
Bulboaca, Anenii Noi - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
O analiză a Forumului Economic Mondial cu privire la calitatea drumurilor așează România în urma Republicii Moldova în rândul statelor europene, atunci când vine vorba de infrastructura rutieră.
BUCUREȘTI, 17 sep -Sputnik. Infrastructura rutieră nu a fost niciodată punctul forte al României, dar acum lucrurile par să indice chiar un „capăt de drum” și o fundătură pentru administrația românească.
Olanda (6,4) ocupă primul loc în ceea ce privește calitatea drumurilor în Europa – fiind depășită doar de Singapore (6,5) la nivel global – urmată de Elveția (6,3) (care ocupă, de asemenea, locul 3 la nivel mondial), Austria (6,0), Portugalia (6), Spania (5,7) și Croația (5,6).
La coada clasamentului se află Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina, cu cele mai proaste drumuri din Europa. Imediat după ele urmează România, Ucraina, Bulgaria și Macedonia de Nord.
România, în schimb, este fruntașă la tragedii. Ocupă primul loc în UE la numărul de morți pe cap de locuitor în accidente rutiere, mai exact 18.000 de decese în ultimii 10 ani, la un număr de 200.000 de accidente rutiere.
Cele mai proaste drumuri din lume, potrivit directorilor de afaceri chestionați de Forumul Economic Mondial, se află în Africa, Caraibe și Orientul Mijlociu, au fost în Ciad (1,9), urmat de Mauritania (2,0), Madagascar (2,0), Yemen (2,1), Haiti (2,1) și RD Congo (2,1).
Fluxul de știri
0