România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

AUR condamnă servilismul Bucureștiului față de Kiev

© Photo : AURGeorge Simion, președintele AUR
George Simion,  președintele AUR - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
George Simion condamnă ferm statul român pentru că nu a interzis prompt reluarea exporturilor agricole din Ucraina, așa cum au făcut alte state afectate de cerealele ucrainene, în ciuda deciziei Comisiei Europene de a ridica embargoul.
BUCUREȘTI, 17 sep -Sputnik. Prezent la un eveniment politic pre-electoral la Constanța, liderul AUR, George Simion, a lăudat Ungaria, Slovacia și Polonia pentru felul în care au înțeles să sfideze Bruxellesul pentru protejarea propriilor producători agricoli.
În același timp, președintele partidului suveranist ce se găsește deja pe locul 2 în sondajele electorale, a criticat slugărnicia executivului de la București în relația cu Ucraina și Uniunea Europeană.
”Slovacia este normală la cap, Ungaria este normală la cap,Polonia este normală la cap şi au interzis unilateral importul de cereale din Ucraina. Cinste lor! Slugile noastre de la Bucureşti au ales să stea iarăşi în genunchi şi să asculte idiocraţia de la Bruxelles şi să execute, nepunându-şi în vreun fel problema agricultorilor români (...)”, a spus liderul AUR.
”Anul trecut a fost teribil pentru noi, anul ăsta a anunţat premierul României că dublează cotele de cereale care tranzitează România. Dar nu e problema doar că tranzitează, problema e că şi rămân aici cereale şi produse agricole din Ucraina, care nu aparţine UE şi care dă orice echilibru, şi aşa fragil, peste cap", a mai declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaţilor AUR pentru alegerile europarlamentare.
Fluxul de știri
0