România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Spațiul aerian din nordul Dobrogei a fost închis

© Pexels / Shoval ZonnisСамолет
Самолет - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
Spațiul aerian din nordul Dobrogei (zona Dunării și a munților Dobrogei) a fost închis începând cu data de 13 septembrie, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.
BUCUREȘTI, 15 sep -Sputnik. Decizia, luată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naționale, prevede constituirea unui spațiu interzis pe o adâncime de 20-30 de kilometri de la frontiera României în sud și până la o înălțime de 4000 de metri.
Măsura luată în urma căderii accidentale a 3 drone de apartenență necunoscută pe teritoriul României, în urma bombardamentelor asupra porturilor ucrainene Ismail și Chilia.
”Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m”, transmite comunicatul Ministerului Apărării Naționale.
Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autoritățile aeronautice competente civile și militare.
Anumite restricții de zbor întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.
Fluxul de știri
0