Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Preşedintele Coreei de Nord vizitează fabricile de aeronave rusești în regiunea Amur

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил космодром Восточный и встретился с лидером КНДР Ким Чен Ыном
Президент РФ В. Путин посетил космодром Восточный и встретился с лидером КНДР Ким Чен Ыном - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
La începutul acestei săptămâni, liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostochni din regiunea Amur din Orientul Îndepărtat al Rusiei.
BUCUREŞTI, 15 sept – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Cosmodromul Vostochny din regiunea Amur din Orientul Îndepărtat al Rusiei pentru a discuta despre cooperarea bilaterală, precum și despre o serie de chestiuni internaționale presante.
Ca parte a vizitei sale în orașul din Orientul Îndepărtat al Rusiei, liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat şi fabricile de aeronave rusești din Komsomolsk-on-Amur.
Însoțit de viceprim-ministrul rus Denis Manturov, Kim a vizitatfabrica de asamblare, unde sunt fabricate avioanele de luptă Su-35 și Su-57, precum și aeronavele de pasageri Sukhoi Superjet 100 (SJ-100), potrivit Sputnik Internaţional.
Manturov, la rândul său, a subliniat că Rusia vede potențial de cooperare cu DPRK (Republica Populară Democrată Coreea) într-o serie de domenii, inclusiv al fabricării aeronavelor.
„Am arătat liderului Republicii Populare Democrate Coreea una dintre cele mai importante instalații pentru producția aeronavelor. Vedem potențial de cooperare atât în construcția aeronavelor, cât și în alte industrii, iar acest lucru este deosebit de important pentru îndeplinirea sarcinilor necesare pentru ca țările noastre să obţină suveranitatea tehnologică”, a spus Manturov, citat de guvernul rus.
De asemenea, în timpul vizitei, liderul nord-coreean a urmărit un zbor demonstrativ al avionului de luptă multifuncţional Su-35 rus.
Călătoria lui Kim la Komsomolsk-on-Amur vine la câteva zile după ce liderul nord-coreean a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin la cosmodromul Vostochni, lângă orașul Tsiolkovski, în Orientul Îndepărtat al Rusiei.
În timpul discuțiilor de miercuri, Kim a promis ferm sprijinul deplin al țării sale pentru „toate deciziile” luate de Moscova.
Putin, la rândul său, a descris negocierile ca fiind „foarte productive”, adăugând că „a existat un schimb foarte sincer de opinii cu privire la situația din regiune și relațiile bilaterale”.
Fluxul de știri
0