Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: Biden a ajutat Rusia fără să vrea

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
Telegraph: Acțiunile administrației Biden arată ipocrizia occidentală
CHIȘINĂU, 15 sep - Sputnik. Președintele american Joe Biden și administrația sa abuzează de puterile lor, ajutând Rusia și China să ignore pretențiile occidentale de „superioritate morală”, potrivit unui articol din ziarul The Telegraph .
După cum afirmă autorul articolului, Biden „nu mai poate” să fie președinte al Statelor Unite, dar elita de la Washington „se preface” că nu observă slăbirea abilităților sale mentale și încearcă să îl „protejeze pe fiul său „disolut” Hunter de mana pedepsitoare a legii.
„Potrivit instituției din stânga, negarea acestui adevăr incomod este o minciună nobilă în tradiția platoniciană, un caz în care scopul justifică mijloacele. Dar, potrivit multor alții, este o cruzime nejustificată, o decizie insensibilă de a păstra un tip de 80 de ani, bătrân într-o funcție importantă de guvern, deși el ar fi mult mai bine să se bucure de pensie”, subliniază el.
Potrivit autorului, Biden a „delegat” autoritatea de luare a deciziilor asistenților săi, ceea ce subminează sistemul de guvernare al SUA și oferă Rusiei și Chinei „un stimulent pentru a respinge pretențiile occidentale de superioritate morală”.
În plus, administrația Biden abuzează de putere încercând să-l „distrugă” pe fostul președinte Donald Trump cu ajutorul Departamentului de Justiție, susține autorul. „America se transformă într-un fel de republică bananieră, în care toți conducătorii anteriori sunt judecați pentru acțiunile comise în timpul puterii”, declară autorul.
În același timp, articolul critică decizia lui Biden de a candida la președinție la alegerile din 2024: după cum scrie autorul, șeful Casei Albe ar trebui să „încheie această farsă” făcând loc altor reprezentanți ai Partidului Democrat. În același timp, el își exprimă îndoiala că înființarea sa va urma o astfel de cale, în urma căreia „lumea democratică” va urmări „în disperare” „declinul lent, dar inexorabil” al culturii politice americane.
Derapajele și comportamentul actualului președinte american ridică în mod regulat îndoieli cu privire la capacitatea lui de a-și face treaba și el este deseori subiectul glumelor. Uneori, Biden încurcă numele sau funcțiile celor prezenți și au existat cazuri când a apelat la ajutorul altora pentru a găsi o ieșire din scenă. De asemenea, președintele SUA s-a împiedicat în mod repetat de scările și treptele avionului, a căzut de pe bicicletă și s-a întors pentru a da mâna în gol.
Fluxul de știri
0