România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Marcel Ciolacu face propuneri prăpăstioase în presa din Austria

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
Premierul Marcel Ciolacu a spus într-un interviu pentru publicaţia austriacă Der Standard că el crede ”că ar fi corect să interzicem vânzarea de gaz rusesc sau de bunuri rusești către UE și statele democratice”.
BUCUREŞTI, 15 sep – Sputnik. Premierul Marcel Ciolacu a lansat vineri atacuri dure la adresa Austriei într-un interviu pentru ziarul Der Standard. El a anunțat că România va da în judecată Austria pentru veto-ul pe Schengen și a atacat livrarea de gaz rusesc către Europa, ca o încercare de a pedepsi Austria.
Mai mult, Ciolacu a spus că UE ar trebui să interzică complet importul de gaze din Rusia, în condițiile în care Austria – o țară care își menține nestingherită legăturile economice cu Rusia – importă 55% din gazele naturale exact din Rusia.
Astfel, premierul Marcel Ciolacu a spus că el crede ”că ar fi corect să interzicem vânzarea de gaz rusesc sau de bunuri rusești către UE și statele democratice”.
La întrebarea pusă de jurnalist: ”Să o interzicem complet, astfel încât niciun stat UE să nu mai poată cumpăra gaz rusesc?”, premierul României a afirmat: ”Da, complet interzis! Pentru că este o diferență foarte mare între ceea ce pierdem noi, adică un pic de confort, și ceea ce se întâmplă în Ucraina. ... Cred că UE se pregătește pentru o independență completă față de gazul rusesc, deși prețurile la gaz vor fi mai mari pentru o vreme”.
Fluxul de știri
0