Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Forțele armate ucrainene au atacat un cartier de locuințe din Nova Kahovka

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
Nu este prima dată când trupele ucrainene bombardează Nova Kahovka.
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Trupele ucrainene au bombardat un cartier de locuințe al orașului Nova Kahovka din regiunea Herson, a informat administrația orășenească pe canalul său de telegrame.
„La fața locului activează serviciile de urgență”, au comunicat autoritățile locale. Atacul a avut loc în jurul orei 9:50, ora Moscovei. În unul din blocuri nu este lumină.
Cel puțin patru blocuri de locuințe și o școală aflată în apropiere au fost avariate”, a precizat șeful districtului Novokakhovsk, Vladimir Leontiev, în discuția cu RIA Novosti.
Armata ucraineană bombardează constant Nova Kahovka.Astfel, miercuri, FAU au deteriorat o conductă de gaz.Cu două zile mai devreme, militarii ucraineni au lansat un atac masiv asupra orașului, în urma căruia a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. În timpul bombardamentului, obuzele au zburat de asemenea pe teritoriul întreprinderii de alimentare cu apă a orașului și al stației de ambulanță.
Regiunea Herson a intrat în componența Rusiei în urma referendumului organizat în septembrie 2022.În același timp, partea ucraineană nu recunoaște legitimitatea acestuia și continuă să bombardeze teritoriul regiunii.
În prezent, 75% din teritoriul regiunii Herson se află sub control Rusie, iar o parte de pe malul drept al Niprului, inclusiv Hersonul, este deținută de FAU.
Fluxul de știri
0