Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exerciții militare moldo-româno-americane în Republica Moldova

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaMilitari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo
Militari moldoveni detașați pentru misiunea KFOR-6 în Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2023
Abonare
Trupe române și americane participă în perioada 17-22 septembrie la exerciții militare împreună cu militari din forțele Armatei Naționale a Republicii Moldova.
BUCUREȘTI, 15 sep -Sputnik. Cadre militare ale armatei române, din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”, din Botoșani, structură subordonată Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, participă, în perioada 17-22 septembrie, alături de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova şi ai Statelor Unite ale Americii, la Exercițiul „SCUTUL DE FOC 23", care se va desfășura în poligonul Bulboaca din Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a Republicii Moldova, a anunțat Ministerul român al Apărării Naționale.
Obiectivele exercițiului urmăresc realizarea interoperabilității și capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor militare în cadru multinațional, specific misiunilor de menținere a păcii, antrenarea în comun cu folosirea unor tehnici, tactici și proceduri standard NATO, promovarea imaginii Forțelor Terestre Române și dezvoltarea relațiilor de cooperare militară dintre România, Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, avându-se totodată în vedere interesul comun pentru stabilitatea și securitatea regională.
Deplasarea trupelor și mijloacelor tehnice este planificată duminică, 17 septembrie, pe itinerariul Botoșani - Vama Sculeni - Poligon Bulboaca, iar returul va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, după încheierea exercițiului.
Fluxul de știri
0