Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova va procura gaz cu banii împrumutați de la BERD

© Sputnik / Mihai CarausГазовая конфорка
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Abonare
Costul gazului achiziționat nu este indicat în mesajul transmis de Energocom, fiind planificat să fie trimis spre depozitare pentru a fi folosit la iarnâ.
CHIȘINĂU, 14 septembrie – Sputnik. Compania greacă DEPA Commercial a câștigat o licitația pentru furnizarea a 100 de milioane de metri cubi de gaz întreprinderii moldovenești Energocom, a informat serviciul de presă al companiei.

„DEPA Commercial a câștigat licitația pentru achiziționarea de gaze naturale organizată de Energocom. Pe 5 septembrie, Energocom a susținut o nouă licitație pentru achiziționarea de gaze naturale, care va crește semnificativ securitatea aprovizionării cu combustibil a Republicii Moldova în iarna lui 2023-2024”, a declarat compania moldovenească într-un comunicat.

Energocom a raportat că a avut loc licitația pentru furnizarea țării cu volume de combustibil care depășesc 100 de milioane de metri cubi.
Achiziția va fi finanțată din surse de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a semnat un acord de împrumut cu Guvernul Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0