Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zahărul ucrainean sărăcește pe producătorii francezi

© Pixabay / Bru-nOZahăr
Zahăr - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2023
Abonare
Nu doar românii pierd. Și industria alimentară franceză este puternic lovită de exporturile venite dinspre Ucraina. Este cazul industriei producătoare de zahăr.
BUCUREȘTI, 12 sep -Sputnik. Producătorul francez de zahăr Saint Louis Sucre, companie controlată de grupul german Suedzucker, a cerut fermierilor francezi să nu majoreze suprafeţele cultivate cu sfeclă în 2024, pentru a evita o scădere a preţurilor în contextul unei competiţii puternice venite din partea zahărului ucrainean, arată un document intern consultat de Reuters conform Agerpres.
Războiul din Ucraina a condus la importuri mari de zahăr în blocul comunitar, ceea ce a generat temeri referitoare la posibilitatea unui surplus, aşa cum s-a întâmplat în anul 2017, după ce Comisia Europeană a eliminat cotele de producţie, ceea ce a condus la un colaps al preţurilor.
„Ambiţia noastră de a creşte suprafeţele cultivate…se găseşte în concurenţă cu eforturile de solidaritate ale UE în favoarea Ucrainei”, se arată într-o scrisoare trimisă fermierilor francezi de Saint-Louis Sucre (SLS) în data de 6 septembrie.
„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că fiecare tonă de zahăr produsă în Franţa răspunde perfect la cerere şi este evaluată la cel mai bun preţ pe piaţa europeană pentru a oferi cel mai bun venit posibil pentru cultivatorii de sfeclă”, se mai arată în documentul menţionat.
Fluxul de știri
0