Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa din SUA: Biden va livra rachete ATACMS Ucrainei

© AP Photo / Evan VucciВладимир Зеленский и Джо Байден
Владимир Зеленский и Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2023
Abonare
Crește posibilitatea ca administrația Biden să decidă transferul de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, către armata regimului de la Kiev. Acest lucru ar putea mări riscurile pentru lovituri teroriste aplicate de regimul de la Kiev pe teritoriul Federației Ruse.
BUCUREȘTI, 12 sep -Sputnik. Președintele american Joe Biden ar putea decide în curând să transfere Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, pe care Kievul le solicită de mult timp, transmit, citând surse din administrația americană, Reuters și CNN, preluate de BBC.
Potrivit informațiilor de care dispune CNN, transferarea acestor rachete a fost recomandată de Departamentul de Stat al SUA și de Departamentul american al Apărării.
Sursa CNN spune că decizia de a transfera ATACMS nu a fost încă luată, dar probabilitatea adoptării sale este acum mai mare decât înainte. „Mult mai mare. Doar că nu știu când anume”, potrivit uneia dintre sursele citate.
Discuțiile privind transferul rachetelor ATACMS către Ucraina au loc de mai bine de un an – din momentul în care Statele Unite au transferat lansatoare de rachete HIMARS și analogii lor M270 către armata ucraineană. ATACMS rulează de pe aceste instalații.
Până în prezent, Statele Unite au refuzat să transfere aceste rachete Ucrainei, explicând neoficial acest lucru prin teama că armata ucraineană va începe să le lanseze spre teritoriul rusesc, iar acest lucru ar putea duce la o escaladare a conflictului.
Fluxul de știri
0