Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lobby-ul IT de la Bruxelles nu se uită la bani

© AFP 2024 / DANIEL ROLANDThe EURO logo is pictured in front of the European Central Bank, ECB in Frankfurt/Main, central Germany, on November 6, 2014
The EURO logo is pictured in front of the European Central Bank, ECB in Frankfurt/Main, central Germany, on November 6, 2014 - Sputnik Moldova, 1920, 12.09.2023
Abonare
Lobby-ul companiilor de IT la Bruxelles, a depășit cu mult suma de 100 de milioane de euro pe an, spun mai multe ong-uri ce urmăresc creșterea influenței lobby-știlor asupra politicienilor și birocraților UE.
BUCUREȘTI, 12 sep -Sputnik. Lobby-ul companiilor tech la Bruxelles a crescut la 113 milioane de euro pe an, pe măsură ce eforturile de a influența politica digitală a UE se intensifică, potrivit unor noi date publicate de ONG-urile Corporate Europe Observatory (CEO) și LobbyControl și citate de Euronews.
Cele mai recente cifre arată că 651 de companii și asociații cheltuiesc în mod colectiv peste 113 milioane de euro pe an pentru lobby-ul digital în UE, în creștere cu 16,5% față de 97 de milioane de euro în 2021.
Legislația de referință a UE pentru a limita puterea Big Tech – Actul privind piețele digitale (DMA) și Actul privind serviciile digitale (DSA) – și noul regulament al blocului privind IA determină companiile de tehnologie să își intensifice puterea de lobby, spun CEO și LobbyControl.
Fluxul de știri
0