Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

România: CSAT-ul va gândi o strategie contra drogurilor

© Photo : SERVICIUL VAMALDescinderi la domiciliile unor traficanți de droguri
Descinderi la domiciliile unor traficanți de droguri - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
În sfârșit în România președintele și CSAT se ocupă și de altceva în afară de susținerea regimului Zelenski. CSAT-ul va lua în discuții pandemia de droguri din societatea românească.
BUCUREȘTI, 11 sep -Sputnik. Președintele Iohannis a anunțat că lupta împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor va deveni subiect de securitate națională în România. Următoarea ședință a CSAT va fi dedicată combaterii acestui flagel.
Situația tot mai alarmantă a creșterii consumului de droguri în societate și mai ales în rândul tinerilor adolescenți, determină autoritățile române să gândească o strategie mai amplă.
În mesajul transmis cu ocazia începerii anului școlar, președintele Iohannis a anunțat că problema drogurilor devine subiect al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în încercarea de a identifica soluții pentru limitarea impactului în societate.
Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.
În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun”, a spus Iohannis, conform Administrației Prezidențiale.
Conform unor studii, 6% din populația României a consumat, cel puțin ocazional droguri.
Fluxul de știri
0