Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În acest an Moldova ar putea să exporte până la 100 de mii de tone de struguri de masă

© Sputnik / Miroslav RotariВиноградник
Виноградник - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii a comentat despre exportul de struguri de masă din acest an.
CHIȘINĂU, 11 septembrie – Sputnik. Moldova se așteaptă să exporte aproximativ 100 de mii de tone de struguri de masă în acest an. Despre aceasta a anunțat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Adrian Digolean, într-un interviu acordat la un post mass-media local.
Potrivit acestuia, condițiile climatice ale anului viticol 2022-2023 s-au dovedit a fi favorabile dezvoltării viței de vie, astfel temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor în luna august au influențat calitatea și cantitatea de struguri din acest an.
"Într-o săptămână-două va începe recoltarea soiului Moldova. Anul acesta s-au făcut deja exporturi în Polonia și România. Aceasta din urmă este piața care ne reprezintă, iar strugurii de masă sunt la cerere. S-au făcut și exporturi. către Belarus. Piețele importante includ Luxemburg, Franța, Irak, Arabia Saudită. Anul trecut au fost probleme cu containerele din cauza problemelor de logistică cu portul Odesa, dar în acest an situația s-a îmbunătățit și vor exista exporturi către țările arabe", a spus Digolean.
El a spus că în 2022 Moldova a exportat 80 de mii de tone de struguri de masă.
Fluxul de știri
0