România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Geoană calmează spiritele: Rusia nu are intenția de a ataca România

© Photo : NATOMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO spune că alianța controlată de SUA nu are niciun indiciu că Federația Rusă ar avea intenții să atace un stat membru al alianței.
BUCUREȘTI, 11 sep -Sputnik. Aflat în campanie electorală în România, unde se presupune că va candida în 2024 pentru alegerile prezidențiale, Geoană a participat la deschiderea anului școlar la două unități de învățământ din județul Dâmbovița. Cu acest prilej, el a răspuns întrebărilor cu privire la presupusele riscuri presupuse pentru România după accidentele cu dronă de la frontiera dintre România și Ucraina.
Acesta a declarat cu această ocazie că Federația Rusă nu are intenția de a ataca un stat membru al alianței controlate de SUA.
”Vreau să reasigur publicul românesc și publicul din zonele limitrofe că nu sunt motive de îngrijorare”, a mai declarat Geoană, care a transmis un mesaj „de calm și de încredere” locuitorilor din localitățile apropiate de frontiera cu Ucraina.
Geoană mai înregistrase vineri un videoclip postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare, în care solicita românilor să aibă încredere în NATO și a reconfirmat declarația de joi a lui Jens Stoltenberg, care a anunțat că eventuala prăbușire a unei drone rusești pe teritoriul românesc nu indică o acțiune deliberată de atac asupra României.
Fluxul de știri
0