Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța pledează pentru o reformă profundă a Consiliului de Securitate al ONU

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
Macron: Franța susține o reformă profundă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a face față realității
BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik. Franța pledează pentru o reformă profundă a Consiliului de Securitate al ONU, astfel încât acesta să reflecte mai bine realitatea geopolitică, demografică și economică modernă, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-o conferință de presă după summitul G20.
„Susținem o reformă profundă a structurilor guvernării globale, a Consiliului de Securitate al ONU, dar și a Băncii Mondiale și a FMI (Fondul Monetar Internațional), acestea ar trebui să reflecte mai bine realitatea geopolitică modernă, realitatea demografică și economică”, a spus Macron.
Anterior, secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat, la o conferință de presă la New Delhi, că arhitectura financiară globală, precum Consiliul de Securitate al ONU, are nevoie de reforme structurale.
India deține președinția G20 de la 1 decembrie 2022. Summitul conducerii grupului a avut loc la New Delhi în perioada 9-10 septembrie. Liderii țărilor G20 și alte nouă țări au fost invitați la ea - Bangladesh , Egipt , Spania , Mauritius , Nigeria , Țările de Jos , Emiratele Arabe Unite , Oman și Singapore .
Fluxul de știri
0