Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Blinken: Ucraina este pregătită pentru discuții cu Rusia

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaСаммит АТЭС в Таиланде
Саммит АТЭС в Таиланде  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
Blinken: Ucraina va negocia dacă există o inițiativă din partea Federației Ruse
BUCUREŞTI, 11 sept – Sputnik. Ucraina va negocia dacă există o inițiativă din partea Rusiei, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un interviu acordat ABC .
"Exact cum se vor sfârși toate acestea, unde vor fi trase liniile, va trebui să fie decis de ucraineni. <...> În ceea ce privește negocierile, este nevoie de doi pentru a tango. Până acum nu am văzut niciun semn că Vladimir Putin este interesat în diplomație. Dacă dorește, atunci cred că ucrainenii vor fi primii care vor intra în negocieri”, a spus el.
Potrivit șefului Departamentului de Stat , Statele Unite vor sprijini autoritățile de la Kiev dacă își vor anunța pregătirea pentru dialog. În același timp, el a subliniat că Ucraina nu renunță la revendicările sale asupra fostelor sale teritorii.
Rusia a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar autoritățile de la Kiev au introdus o interdicție asupra acestora la nivel legislativ. De asemenea, Kremlinul a atras atenția asupra faptului că în prezent nu există condiții prealabile pentru ca situația din Ucraina să treacă spre o direcție pașnică, iar atingerea obiectivelor operațiunii speciale este o prioritate absolută pentru Moscova.
La mijlocul lunii iunie, Putin a reiterat că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze care ar putea duce la o soluționare a crizei ucrainene.
Fluxul de știri
0