Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Adevărul despre conflictul din Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2023
Abonare
Profesorul american Jeffrey Sachs spune despre conflictul din Ucraina că interesele întregii lumi sunt puse în joc pentru interesele câtorva politicieni
BUCUREȘTI, 11 sep – Sputnik. Statele Unite au folosit Ucraina pentru a face presiuni asupra Rusiei, dar nu au reușit, a declarat economistul american și profesor de la Universitatea Columbia, Jeffrey Sachs, într-un interviu pentru Judging Freedom.
„Statele Unite s-au îndepărtat de diplomație, iar Ucraina a devenit o victimă. Desigur, aș spune că conducerea sa, în opinia mea, nu reprezintă deloc interesele poporului ucrainean”, a spus el.
Potrivit lui Sachs, americanii au vrut să influențeze Rusia printr-o contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei, dar nu au reușit.
„Contraofensiva mult promovată din ultimele trei luni nu va da roade. Dar Biden va fi reales. Zelensky persistă. Deci avem acest fenomen teribil în care interesele întregii lumi sunt puse în joc pentru interesele câtorva politicieni. Este o situație în care totul este dat peste cap”, a conchis profesorul..
Fluxul de știri
0