Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vicepremierul chinez vine la Forumul Economic de Est pentru a stimula legăturile cu Rusia

© Sputnik / Vladimir TrefilovФлаги КНР и РФ рукопожатие
Флаги КНР и РФ рукопожатие - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2023
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a confirmat vineri că vicepremierul de stat al Chinei, Zhang Guoqing, va participa la Forumul Economic de Est (EEF), găzduit de orașul rus Vladivostok.
BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. „La invitația guvernului Federației Ruse, Zhang Guoqing, membru al Biroului Politic al Comitetului Central CPC și vicepremier al Consiliului de Stat, va participa la a opta ediţie a Forumului Economic de Est din Vladivostok, Rusia, în perioada 10-12 septembrie”, a anunţat Mao la o conferinţă de presă.
Zhang va conduce delegația țării la Forum și va fi însoțit de reprezentanți ai provinciilor chineze Heilongjiang și Liaoning, a anunţat guvernul teritoriului Primorski al Rusiei.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe a adăugat că ţara sa speră să intensifice cooperarea regională cu Rusia.
„Vicepremierul Zhang Guoqing va participa la evenimente în cadrul Forumului Economic de Est și se va întâlni și cu conducerea Rusiei. China speră că, prin această vizită, consensul la care au ajuns liderii celor două țări va fi implementat, iar cooperarea dintre Orientul Îndepărtat al Rusiei și regiunile de nord-est ale Chinei va fi aprofundată şi că părțile vor promova împreună dezvoltarea regională”, a spus Mao, citată de Sputnik Internaţional.
De asemenea, diplomatul a menționat că Forumul Economic de Est este o platformă importantă la care țările din regiunea Asia-Pacific pot discuta și găsi soluții în problemele legate de cooperare. De asemenea, ea a amintit că președintele chinez Xi Jinping a participat la forum de două ori înainte, în 2018 și 2021.
EEF a fost înființat în 2015 ca o platformă internațională pentru a facilita cooperarea în domeniul afacerilor în Asia-Pacific și pentru a stimula investițiile în regiunile estice ale Rusiei. A opta ediţie a Forumului Economic de Est va avea loc în perioada 10-13 septembrie în orașul rus Vladivostok. Sputnik este partenerul media oficial al evenimentului la nivel înalt.
Fluxul de știri
0