Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova va găzdui o sesiune de instruire pentru gestionarea crizelor din statele BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2023
Abonare
O sesiune de instruire pentru serviciile centrelor de gestionare a crizelor din țările BRICS, privind schimbul de informații operaționale în cazul diferitelor urgențe, va avea loc la Moscova în februarie 2024.
BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. O sesiune de instruire pentru serviciile centrelor de gestionare a crizelor din țările BRICS, privind schimbul de informații operaționale în cazul diferitelor urgențe, va avea loc la Moscova în februarie 2024, a declarat pentru Sputnik Ministerul Situațiilor de Urgenţă din Rusia.
„În februarie, Moscova va găzdui o sesiune de instruire pentru serviciile centrelor de gestionare a crizelor din țările BRICS cu privire la schimbul de informații operaționale în caz de urgență”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului.
Purtătorul de cuvânt a adăugat că lucrătorii din unităţile de urgență din Brazilia, India, China și Africa de Sud vor participa la acest eveniment prin intermediul conferinţelor video.
În condiții moderne, schimbul de informații operaționale, avertizarea timpurie și prognoza dezastrelor este foarte importantă, a subliniat ministrul rus al Situaţiilor de urgență, Alexander Kurenkov.
Grupul BRICS compus din economii emergente majore include în prezent Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. În august, la cel de-al 15-lea summit BRICS la nivel înalt, care a avut loc la Johannesburg, s-a decis invitarea a şase ţări, precum Argentina, Egiptul, Etiopia, Iranul, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, să se alăture blocului. Calitatea lor de membru complet va începe de la 1 ianuarie 2024.
Fluxul de știri
0