Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Modi anunță includerea Uniunii Africane în G20 ca membru permanent

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит президента РФ В. Путина в Индию. День второй
Официальный визит президента РФ В. Путина в Индию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2023
Abonare
Prim-ministrul indian Narendra Modi a anunțat sâmbătă includerea Uniunii Africane în G20 ca membru permanent, în timpul primei sesiuni a summitului liderilor G20 din New Delhi.
BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. „Președinția G20 deţinută de India a devenit un simbol al incluziunii, al "sabka saath" atât în interiorul, cât și în afara țării. A devenit G20 al oamenilor în India. Zeci de milioane de indieni sunt conectați la [grup]. În peste 60 de orașe ale țării au avut loc peste 200 de întâlniri. India a propus ca Uniunii Africane să i se acorde statut de membru permanent la G20. Cred că cu toții suntem de acord cu această propunere”, a spus Modi, citat de agenţia ANI News.
După afirmaţiile lui Modi, președintele Uniunii Africane, Azali Assoumani, a ocupat un loc printre alți membri permanenți G20.
În iunie, Modi a transmis o scrisoare către liderii G20, în care a propus ca Uniunea Africană să primească statut complet de membru al grupului.
India prezidează G20 de la 1 decembrie 2022. Summit-ul de nivel înalt de la New Delhi, care va avea loc de sâmbătă până duminică, a adunat liderii celor 20 de state membre, precum și ai altor nouă state, inclusiv Bangladesh, Egipt, Spania, Maurituis, Nigeria, Olanda, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Oman și Singapore. Rusia este reprezentată de ministrul de Externe Serghei Lavrov, iar China, de premierul Li Qiang, potrivit Sputnik Internaţional.
Fluxul de știri
0