Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Magazin rusesc cu preţuri reduse se extinde în Orientul Mijlociu

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2023
Abonare
Magazin rusesc cu preţuri reduse Fix Price va deschide primele magazine în Emiratele Arabe Unite de anul viitor.
BUCUREŞTI, 9 sept – Sputnik. Retailerul rusesc cu preţuri reduse intenționează să-și deschidă primele puncte de vânzare în Emiratele Arabe Unite, a anunțat joi CEO-ul companiei, Dmitri Kirsanov, potrivit RT.
Potrivit directorului executiv, primele magazine vor apărea în statul din Golf încă de anul viitor.
Kirsanov a subliniat că retailerul a continuat să se extindă la nivel internațional în al doilea trimestru al anului curent, deschizând primele sale magazine în Armenia, în cadrul unui program de francizare.
„Avem un potențial semnificativ de a ne extinde brandul pe piețe cu potențial ridicat”, a explicat Kirsanov.
La începutul acestui an, Fix Price a intrat pe piața mongolă prin deschiderea a două magazine în Ulaanbaatar.
„Astfel, compania noastră este acum reprezentată în nouă țări”, a adăugat CEO-ul companiei.
Fondată în 2007, compania are peste 6.000 de puncte de vânzare în Rusia, Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Letonia, Georgia și Kârgâzstan. Fix Price a strâns în jur de 2 miliarde de dolari într-o ofertă publică inițială în 2021 la bursele din Londra și Moscova.
Cel mai recent raport financiar al companiei arată că veniturile sale la nivel anual au crescut cu 3%, până la 135,7 miliarde de ruble (1,38 miliarde de dolari) în prima jumătate a anului curent.
Veniturile cu amănuntul au ajuns la 120,1 miliarde de ruble (1,22 miliarde de dolari), marcând o creștere de 2,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile din comerţul cu ridicata au crescut cu 3,3% la nivel anual și au totalizat 15,6 miliarde de ruble (158 milioane dolari).
Fluxul de știri
0