Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron, poziţie contradictorie privind participarea rușilor la Jocurile Olimpice din 2024

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaПрезидент Франции Эммануэль Макрон
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2023
Abonare
În ciuda faptului că a susţinut că Jocurile Olimpice nu trebuie politizate, președintele francez a afirmat că ucrainenii trebuie să decidă dacă sportivii ruși vor participa la Jocurile din 2024.
BUCUREŞTI, 8 sept – Sputnik. În ciuda faptului că a susţinut că Jocurile Olimpice nu trebuie politizate, președintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că ucrainenii trebuie să decidă dacă sportivii ruși vor participa la Jocurile din 2024.
„Această chestiune nu ar trebui politizată. Mi-aş dori să fie o decizie conștientă a lumii olimpice și am încredere deplină în [președintele Comitetului Olimpic Internațional] Thomas Bach”, a spus Macron într-un interviu pentru un ziar sportiv francez, când a fost întrebat despre poziția sa cu privire la posibila participare a sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Paris.
De asemenea, Macron a mai spus că decizia privind participarea Rusiei ar trebui luată de ucraineni, adăugând că nu este în atribuţiile gazdei Jocurilor să dicteze acțiunile COI.
Președintele franceza mai spus că, deși nu va trebui să existe „niciun steag rus” la Jocurile Olimpice, „lumea olimpică trebuie să stabilească locul sportivilor ruși, care s-au antrenat toată viața”, a adăugat Macron, potrivit Sputnik Internaţional.
În martie, Consiliul Executiv al COI a recomandat ca federațiile sportive internaționale să permită sportivilor ruși și belaruşi să concureze sub un steag neutru, recomandând, de asemenea, ca echipele ruseşti să nu fie luate în considerare pentru participarea la competiții sportive internaționale. În iulie, COI a anunţat că comitetele olimpice rusesc și belarus nu vor primi invitații la Jocurile din 2024.
Parisul va găzdui Jocurile Olimpice din 2024 în perioada 26 iulie-11 august 2024.
Fluxul de știri
0